0
Comanda mea
Adaugă produse la dorințele tale

STICKY RAPID

USCARE RAPIDA / SUPERLUCIOS

Email alchidic lucios pe baza de rasini alchidice, pigmenti, aditivi, solventi organici.

Domeniul de utilizare

Se recomanda pentru protectia si decorarea structurilor metalice, a suprafetelor din lemn sau a zidariei. Se poate aplica atat la interior cat si la exterior.

Caracteristici principale:

• aderenta excelenta la suportul pregatit corespunzator;

• putere buna de acoperire.

• uscare rapida.

Mod de utilizare

Pregatirea produsului:

Produsul se omogenizeaza bine inainte de utilizare. Produsul se diluează cu Sticky Diluant Universal 509 în proporţie de max 5% funcţie de conditiile de aplicare. Produsul diluat trebuie omogenizat pe timpul aplicării pentru a menţine uniformitatea materialului.

Pregătirea suprafeţelor:

Suporturile pe care se aplică produsul trebuie să fie, curate, desprăfuite, uscate şi degresate.

Suprafetele metalice noi: se curata, se indeparteaza eficient rugina si se degresează cu Sticky Diluant Universal 509, se lasa sa se usuce apoi se grunduiesc cu grund alchidic Sticky Grundal.

Suprafeţele metalice vopsite în prealabil: se indeparteaza vopseaua veche neaderente si rugina. Daca vopseaua veche este in conditii bune, suprafata de vopsit se slefuieste pentru marirea rugozitatii. Suprafetele se desprafuiesc prin aspirare, periere sau stergere cu o laveta din bumbac. Zonele curatate pana la suportul metalic se grunduiesc cu Sticky Grundal.

Suprafete metalice ruginite: Pentru indepartarea ruginii si a tundrei de pe suprafetele metalice slab sau puternic ruginite, in vederea vopsirii, se foloseste Sticky Deruginol - solutie pentru indepartarea ruginii.

Suprafete metalice slab ruginite: se aplica un strat continuu de Sticky Deruginol. Dupa o ora se umezeste cu apa, pentru a favoriza patrunderea Deruginolului in stratul de rugina si a asigura durata si umiditatea necesara unei conversii complete. Inainte de aplicarea stratului de grund, se spala bine cu apa suprafata tratata, urmarindu-se indepartarea sarurilor neaderente. Grundul se aplica numai dupa uscarea completa a suprafetei. Nu se recomanda aplicarea stratului de email direct pe suprafata tratata cu deruginol, ci numai dupa aplicarea a minim un strat de grund – Sticky Grundal.

Suprafete puternic ruginite: se aplica un prim strat mai diluat de Sticky Deruginol (2 parti deruginol + 1 parte apa). Dupa 3-4 ore se aplica al doilea strat de deruginol nediluat iar dupa 1-2 ore se umezeste suprafata cu apa. Daca stratul de rugina a fost prea gros, se poate aplica al treilea strat de deruginol in aceleasi conditii ca la stratul al doilea. Conversia se considera completa cand suprafata tratata devine uniforma, de culoare neagra-albastruie (dupa 12-24 ore). Inainte de aplicarea stratului de grund, se spala bine cu apa suprafata tratata, urmarindu-se indepartarea sarurilor neaderente. Grundul se aplica numai dupa uscarea completa a suprafetei. Nu se recomanda aplicarea stratului de email direct pe suprafata tratata cu deruginol, ci numai dupa aplicarea a minim un strat de grund – Sticky Grundal.

Suprafetele noi din lemn: se curăţă, se şlefuiesc în lungul fibrei cu hârtie abrazivă cu granulaţie medie, se desprăfuiesc, se degreseaza apoi se grunduiesc cu Sticky Grund de impregnare. In cazul in care suprafetele prezinta defecte (denivelari, fisuri, alte imperfectiuni) acestea se niveleaza folosind chit de cutit pentru lemn. Zonele remediate se lasa sa se usuce, apoi se slefuiesc local pentru egalizare, se desprafuiesc si se grunduiesc cu grund de impregnare. Nu se recomanda aplicarea produsului pe suporturi din lemn deja tratate/impregnate, fara a se testa in prealabil.

Suprafetele din lemn vopsite in prealabil: se indeparteaza vopseaua sau lacul vechi neaderent. Se remediaza fisurile si alte imperfectiuni ale suprafetei folosind chit de cutit pentru lemn. Zonele remediate se lasa sa se usuce, apoi se slefuiesc local pentru egalizare, se desprafuiesc si se grunduiesc cu grund de impregnare.

Suprafetele noi din zidarie, beton si tencuieli: se lasă suprafata sa se usuce si sa se matureze (minim 28 de zile), se îndepărtează eventuala eflorescenţă, pana la stoparea ei, apoi se grunduiesc cu Grund Patrundere Adanca sau Amorsa pentru pereti.

Suprafetele din zidarie vopsite în prealabil: se îndepărtează pelicula veche până se obtine un suport adecvat, se remediază fisurile şi alte imperfecţiuni ale suprafeţei folosind chit de cutit pentru lemn, zidarie si rigips, se usucă, se îndepărtează praful şi apoi se grunduiesc cu Grund Patrundere Adanca sau Amorsa pentru pereti.

Mod de aplicare: se aplica cu rola sau pensula in 2 straturi.

Se recomanda aplicarea produsului prin pulverizare cu aer doar in conditii profesionale.

Strat 1: Sticky Email cu uscare rapida diluat max. 5% cu Sticky Diluant Universal 509, functie de metoda de aplicare
sau natura suportului.
Strat 2: Sticky Email cu uscare rapida diluat max. 3% cu Sticky Diluant Universal 509 sau nediluat, functie de metoda
de aplicare sau natura suportului.
Curatarea echipamentelor de lucru se face imediat dupa intrebuintare cu Sticky Diluant Universal 509.

Conditii de aplicare:

- temperatura ambianta: 10 - 30ºC;

- temperatura suprafata:10 - 30ºC;

- temperatura produs:10 - 30ºC;

- umiditate mediu: maxim 70%;

Indicatie: Nu se aplica in conditii de expunere directa la radiatiile solare, vant, ploaie, ceata.

Uscare pelicula umeda 120 µm, 23±2°C, 50±5% umiditate relativa:
- timp de uscare la atingere: 3 ore;
- timp de uscare in adancime: 12 ore;
- timp de uscare totala (pentru manipulare) 24 ore.

Timpii de uscare depind de temperatura si grosimea filmului fiind prelungiti de scaderea temperaturii si

cresterea grosimii filmului. O slaba circulatie a aerului, umiditatea excesiva, influenteaza negativ procesul

de uscare ducand astfel la deteriorarea peliculei.

Consum estimat: 10 - 14 m2/ l/strat, functie de metoda de aplicare si natura suportului.

Ambalare, transport si depozitare: Produsul se pastreaza în ambalaje închise etanş, în spaţii sigure şi bine ventilate, departe de sursele de caldura, neexpuse la radiaţiile solare, la temperaturi între 5 - 30ºC. Depozitarea produsului se face în spaţii uscate, aerisite, fără surse de căldură, acoperite, la temperaturi între 5 - 30ºC.

Termen de valabilitate: 36 luni de la data fabricatiei, in ambalajul original inchis erans, in conditiile respectarii regulilor de transport si depozitare.

Producator  Romania
Tip Produs  Alchidica
Brand  STICKY
Utilizare  Interior, Exterior
Tip Suprafata  Metal, Lemn, Zidarie
Ambalaj  0,75 L
Culoare  Albastru

STICKY Email Uscare Rapida Albastru Cobalt 0,75 L

În stoc
Articol: SR07AB
142 Lei
Autentificați-vă pentru
a adăuga acest produs la lista dvs. de dorințe

Ridicarea de la magazinul nostru este gratuită.

Livrare prin Moldova cu Nova Poshta 

Prin Chișinău comenzile cu valoare totală mai mare de 1000 lei se livrează gratuit.

Mai multe informatii

  • Cash
  • Card
Spre vârf