0
Comanda mea
Adaugă produse la dorințele tale

EMAIL PE BAZA DE APA

ASPECT MAT / USCARE RAPIDA


CORAL Aqua Email pe baza de apa este o vopsea in emulsie apoasa pe baza de rasini acrilice, pigmenţi, aditivi, inhibitori de coroziune.

Domeniul de utilizare

Este o vopsea pe baza de apa si este utilizata pentru protejarea suprafetelor din metal, lemn, zidarie neutra conferindu-le acestora un aspect placut. Este utilizata pentru acoperirea suprafetelor noi, precum si pentru repararea suprafetelor care au mai fost vopsite iar tonurile colorate se pot utiliza si pentru acoperirea corpurilor de incalzit (calorifere). Se livreaza in varianta mat catifelat.

Caracteristici principale:

• bună aplicare și putere de acoperire;

• foarte bună rezistenţă a culorilor în timp;

• aderență foarte bună la suprafețele din lemn și zidărie;

• rezistentă ridicată la uzură şi intemperii;

• aderenţă bună la suprafeţele aplicate cu vopsele sau grunduri alchidice;

• fără miros, ideală pentru utilizare la interior sau în zone cu aerisire precară

Mod de utilizare:

Pregătirea produsului

Se omogenizează bine înainte de utilizare si in timpul aplicarii. Produsul se poate dilua cu apă 5-10%. Asigurati-va ca produsul este bine amestecat (in ambalajul original) inaintea si in timpul aplicarii.

Pregătirea suprafeţelor

Suprafețele metalice

Se curăță suprafața de rugină/vopsea decojită prin periere, șlefuire sau sablare, se degresează cu Sticky Diluant Universal 509 si se protejează cu Sticky Grundal - grund alchidic anticoroziv.

Suprafețele din lemn

Este bine de stiut faptul ca uscarea lemnului inainte de vopsire reprezinta o etapa de care depinde aspectul si durabilitatea intregii lucrari. Umiditatea lemnului dupa uscare trebuie sa fie cuprinsa in intervalul 8-12%. Se îndepărtează toate urmele de praf, impurităţi, grăsimi, reziduuri, lemn erodat. Se desprăfuiesc prin periere, aspirare şi prin ştergere cu o lavetă din bumbac. Se degresează cu Sticky Diluant Universal 509. In cazul în care suprafeţele prezintă defecte (denivelări, fisuri, etc.) acestea se remediază cu Chit de cuţit pentru lemn. După uscare se şlefuieşte şi apoi se desprăfuieşte suprafaţa. Se grunduiesc suprafetele in 1-2 straturi cu Coral-grund de impregnare (in functie de porozitatea lemnului) evitandu-se formarea unei pelicule lucioase la suprafata. Slefuirea între straturi se face cu hârtie abrazivã granulatie 180-320. In cazul suprafeţelor vopsite anterior, se îndepărtează vopseaua sau lacul vechi până la suport prin raşchetare, şlefuire şi desprăfuire, apoi se trateaza ca si suprafetele noi.

Atentie! Nu se recomanda aplicarea produsului pe suporturi din lemn deja tratate/impregnate, fara a se testa in prealabil.

Suprafețele din zidărie: se curăță suprafața de praf și se grunduiește cu grund patrundere adanca pentru pereti exteriori si interiori sau Amorsa.

Atentie! Înainte de aplicarea amorsei, asigurați-vă că întreaga suprafață a fost acoperită în strat uniform cu același tip de finisaj. Diferențele de textură și de absorbție dintre diferitele tipuri de gleturi denaturează aspectul final al peliculei de vopsea (dungi inestetice, pete, etc).

Mod de aplicare:

Se recomandă aplicarea vopselei cu pensula, rola sau pistolul. Pentru pulverizarea airless se va aplica nediluat.

Se aplică în 2-3 straturi, în funcție de natura suportului și de modul de pregătire a acestuia.

Dupa utilizare uneltele de lucru se spala imediat cu apa calda sau apa si detergent.

Conditii de aplicare:

- umiditatea suportului: max. 12%;

- temperatura mediu 10 - 30ºC;

- temperatura produs 10 - 30ºC;

- temperatura suprafata 10 - 30ºC;

- umiditate mediu max. 75%.

Se vor mentine conditiile de aplicare pana la uscarea totala. Recomandam verificarea prognozei meteo. Nerespectarea instrucţiunilor de aplicare poate modifica aspectul şi calitatea acoperirii.

Atentie!

Nu se lucreaza pe timp de ploaie, ceata, vant puternic sau temperaturi scazute.

Se evita lucrul la temperaturi foarte ridicate, recomandandu-se aplicarea produsului in perioada din zi cand suprafata nu este expusa direct razelor solare.

La temperaturi scazute uscarea are loc lent si formarea filmului nu se face corespunzator, compromitand astfel calitatea si rezistenta lucrarii in timp.

In mod similar, cand temperatura depaseste 30ºC vopseaua se usuca rapid, nu are timp sa se etaleze pe suport, aderenta este scazuta si pot aparea ulterior exfolieri, pot ramane urme de

pensula sau rola. In acest caz se recomanda amanarea lucrarii pentru conditii normale de aplicare.

Uscarea:

2-4 ore - uscare rapidă la atingere (în funcție de temperatură si grosimea de strat). Al doilea strat se aplică după uscarea primului strat (minim 6 ore).

Uscare finala (pentru manipulare): 24 ore.

Timpul de uscare depinde de temperatura si umiditate (mediu si suport). Slaba ventilatie a incaperii si umiditatea excesiva maresc timpul de uscare.

Consum estimat: 8 - 10 mp/ litru/ strat, functie de gradul de pregătire şi finisare al suprafetelor, precum si de natura suportului.

Depozitare si transport: in ambalajul inchis etans, neexpus la intemperii, radiatii solare sau alte surse de caldura si aprindere, la temperaturi intre 5-30°C. Risc de depreciere prin inghet.

Termen de valabilitate: 36 luni de la data fabricaţiei, in ambalajul original inchis etans, pastrat in conditiile respectarii prevederilor de ambalare si depozitare.

Ambalaj  0,6 L
Culoare  Gri
Producator  Romania
Tip Produs  Acrilica
Brand  CORAL
Utilizare  Interior, Exterior
Tip Suprafata  Metal, Lemn

CORAL AQUA Email pe Baza de Apa, Silver Grey 0,6 L

În stoc
Articol: CA06GR
210 Lei
Autentificați-vă pentru
a adăuga acest produs la lista dvs. de dorințe

Ridicarea de la magazinul nostru este gratuită.

Livrare prin Moldova cu Nova Poshta 

Prin Chișinău comenzile cu valoare totală mai mare de 1000 lei se livrează gratuit.

Mai multe informatii

  • Cash
  • Card
Spre vârf