0
Comanda mea
Adaugă produse la dorințele tale

CORAL

GRUND DE IMPREGNARE PENTRU LEMN
PE BAZA DE APA

Este o emulsie de copolimeri acrilici, şi aditivi speciali. 

Se utilizeaza la impregnare ca prim strat in finisarea lemnului.


Caracteristici principale
• produsul se caracterizeaza printr-o buna capacitate de impregnare, o aplicare usoara si aderenta la suport foarte buna, diminuand in acelasi timp consumul de lac ce se aplica ulterior;
• peliculele se usuca repede si prezinta o capacitate de slefuire buna;
• aplicarea produsului permite scoaterea in evidenta a asperitatilor rezultate din pregatirea suportului si duce la o uniformizare mai buna a suprafetei prin slefuire.
PREGATIREA PRODUSULUI:
Se utilizează nediluat.
Se omogenizează bine înainte de utilizare si in timpul aplicarii.
PREGATIREA SUPRAFETELOR:
Suprafeţele trebuie să fie uscate şi curăţate. Umiditatea lemnului dupa uscare trebuie sa fie cuprinsa in intervalul 8-12%. Acest procent trebuie verificat atat la suprafata cat si in interorul lemnului. Se îndepărtează toate urmele de praf, impurităţi, grăsimi, reziduuri, lemn erodat. Se şlefuiesc (când este cazul) în lungul fibrei lemnoase cu o hârtie abrazivă cu granulaţie medie. Suprafetele lemnoase se slefuiesc numai in lungul fibrei. Nu se recomanda slefuirea prin miscari ondulare sau perpendiculare pe fibra lemnului, deoarece se produc zgarieturi. Suprafetele lemnoase nu trebuie slefuite cu hartie abraziva foarte fina, pentru ca se reduce gradul de absorbtie. Va recomandam ca pentru o lucrare sa folositi acelasi tip de hartie abraziva, granulatia cu care se face slefuirea influenteaza luciul si nuanta. Se desprăfuiesc prin periere, aspirare şi prin ştergere cu o lavetă din bumbac. Se degresează cu Sticky Diluant Universal 509.
In cazul în care suprafeţele prezintă defecte (denivelări, fisuri, etc.) acestea se remediază cu chit. După uscare se şlefuieşte, se desprăfuieşte suprafaţa si apoi se grunduieste cu Coral grund de impregnare. Se grunduiesc suprafetele in 1-2 straturi cu Coral grund de impregnare (in functie de porozitatea lemnului) evitandu-se formarea unei pelicule lucioase la suprafata. Slefuirea între straturi se face cu hârtie abrazivã granulatie 180-320.
In cazul suprafeţelor vopsite anterior, se îndepărtează vopseaua sau lacul vechi până la suport prin raşchetare, şlefuire şi desprăfuire, apoi se trateaza ca si suprafetele noi.
MOD DE APLICARE:
Se aplicã cu pensula în lungul fibrei lemnoase 1-2 straturi de grund in functie de porozitatea lemnului. Pentru suprafetele taiate transversal se recomanda aplicarea unui strat suplimentar de grund. Suprafetele lemnoase se finiseaza apoi cu: Coral lac pe baza de apa incolor sau colorat pentru finisari transparente sau pentru finisari opace cu Coral Aqua Email pe baza de apa. Dupa utilizare uneltele de lucru se curata imediat cu apa calda sau apa si detergent.
CONDITII DE APLICARE:
- umiditatea suportului lemnos: max. 12%;
- temperatura mediu 18 - 30ºC;
- temperatura produs 18 - 30ºC;
- temperatura suprafata 18 - 30ºC;
- umiditate mediu max. 75%.
Interval de aplicare intre doua straturi: 45-60 min. la 20ºC.
CONSUM ESTIMAT: 10-12 mp/litru/strat, functie de gradul de pregătire şi finisare al suprafetelor, precum si de esenta lemnului utilizat.
TERMEN DE VALABILITATE: 24 luni de la data fabricaţiei, in ambalajul original inchis etans, pastrat in conditiile respectarii prevederilor de ambalare si depozitare.

Tip Produs  Acrilica
Brand  CORAL
Utilizare  Interior, Exterior
Tip Suprafata  Lemn
Ambalaj  2,5 L
Culoare  Incolor
Producator  Romania

CORAL Grund Impregnare Lemn pe Baza de Apa, Incolor 2,5 L

În stoc
Articol: CGI25
473 Lei
Autentificați-vă pentru
a adăuga acest produs la lista dvs. de dorințe

Ridicarea de la magazinul nostru este gratuită.

Livrare prin Moldova cu Nova Poshta 

Prin Chișinău comenzile cu valoare totală mai mare de 1000 lei se livrează gratuit.

Mai multe informatii

  • Cash
  • Card
Spre vârf