0
Comanda mea
Adaugă produse la dorințele tale

CORAL

LAC PENTRU LEMN PE BAZA DE APA

este o emulsie de copolimeri acrilici, pigmenţi transparenţi şi aditivi speciali. Este recomandat pentru finisarea decorativă şi de protecţie a lemnului de diferite esente, exploatat la exterior (cabane, baraci, balustrade, elemente de acoperis si binale, garduri, banci, mobilier de gradina) sau interior (tavane, elemente de fixare din lemn, pereti interiori, etc.).

Caracteristici principale:

• formeaza pelicule cu uscare rapida, foarte aderente, asigurând o protecţie de lunga duratã a suprafeţei

pe care se aplicã;

• formeaza pelicule rezistente la atacul ciupercilor si mucegaiurilor;

• asigura un aspect placut prin obtinerea culorii dorite, concomitent cu punerea in evidenta a texturii

lemnului;

• protectie impotriva apei, luminii si factorilor de mediu

PREGATIREA PRODUSULUI:

Se utilizează nediluat.

Se omogenizează bine înainte de utilizare si in timpul aplicarii.

PREGATIREA SUPRAFETELOR:

Suprafeţele trebuie să fie uscate şi curăţate. Umiditatea lemnului dupa uscare trebuie sa fie cuprinsa in intervalul 8-12%. Acest procent trebuie verificat atat la suprafata cat si in interorul lemnului. Se îndepărtează toate urmele de praf, impurităţi, grăsimi, reziduuri, lemn erodat. Se şlefuiesc (când este cazul) în lungul fibrei lemnoase cu o hârtie abrazivă cu granulaţie medie. Suprafetele lemnoase se slefuiesc numai in lungul fibrei. Nu se recomanda slefuirea prin miscari ondulare sau perpendiculare pe fibra lemnului, deoarece se produc zgarieturi. Suprafetele lemnoase nu trebuie slefuite cu hartie abraziva foarte fina, pentru ca se reduce gradul de absorbtie. Va recomandam ca pentru o lucrare sa folositi acelasi tip de hartie abraziva, granulatia cu care se face slefuirea influenteaza luciul si nuanta. Se desprăfuiesc prin periere, aspirare şi prin ştergere cu o lavetă din bumbac. Se degresează cu Sticky Diluant Universal 509.

In cazul în care suprafeţele prezintă defecte (denivelări, fisuri, etc.) acestea se remediază cu chit. După uscare se şlefuieşte, se desprăfuieşte suprafaţa si apoi se grunduieste cu Coral grund de impregnare. Se grunduiesc suprafetele in 1-2 straturi cu Coral grund de impregnare (in functie de porozitatea lemnului) evitandu-se formarea unei pelicule lucioase la suprafata. Slefuirea între straturi se face cu hârtie abrazivã granulatie 180-320.

In cazul suprafeţelor vopsite anterior, se îndepărtează vopseaua sau lacul vechi până la suport prin raşchetare, şlefuire şi desprăfuire, apoi se trateaza ca si suprafetele noi.

MOD DE APLICARE:

Se aplică în lungul fibrei lemnoase cu pensula, rola sau prin pulverizare, în 2 straturi, părţile din lemn tăiate transversal se acoperă cu un strat suplimentar de lac. Pentru suprafeţele mari de construcţii (streşini, grinzi, etc) se recomandă ca lăcuirea să se facă pe ambele părţi pentru obţinerea stabilităţii dimensionale a reperelor în timp. Se recomandă aplicarea lacului pe suport la o grosime de strat cât mai uniforma. Suprafeţele mari se recomandă a fi lăcuite într-o singură etapă, fără întrerupere. In cazul aplicarii lacului colorat trebuie avut in vedere ca la aplicarea mai multor straturi culoarea se inchide. Culoarea se modifica functie de natura suportului lemnos, pregatirea suportului lemnos, numarul de straturi aplicate, metoda de aplicare, grosimea stratului aplicat. Obtinerea unui finisaj lucios depinde si el de cativa factori: natura suportului lemnos, pregatirea suportului lemnos, numarul de straturi aplicate, metoda de aplicare, grosimea stratului aplicat. Dupa utilizare uneltele de lucru se spala imediat cu apa calda sau apa si detergent.

CONDITII DE APLICARE:

- umiditatea suportului lemnos: max. 12%;

- temperatura mediu 18 - 30ºC;

- temperatura produs 18 - 30ºC;

- temperatura suprafata 18 - 30ºC;

- umiditate mediu max. 75%.

Interval de aplicare intre doua straturi: min. 2 ore la 20 ºC.

Se va evita lucrul la temperaturi peste 30ºC.

La temperaturi scazute uscarea lacului are loc lent si formarea filmului nu se face corespunzator, compromitand astfel calitatea si rezistenta lucrarii in timp.

In mod similar, cand temperatura depaseste 30ºC lacul se usuca rapid, nu are timp sa se etaleze pe suport, aderenta este scazuta si pot aparea ulterior exfolieri, pot ramane urme de pensula sau rola. In acest caz se recomanda amanarea lucrarii pentru conditii normale de aplicare.

Nu se va lucra pe timp de ploaie, ceata, vant sau temperaturi scazute.

La exterior se recomanda aplicarea produsului pe suportul lemnos in perioada din zi cand suprafata nu este expusa direct razelor solare.

Reperele lacuite nu se expun la contact direct cu apa minim 7 zile dupa lacuire.

USCAREA:

Uscare finala (pentru manipulare): 24 ore; uscare totala (reticulare): 7 zile.

Nerespectarea instrucţiunilor de aplicare poate modifica aspectul şi calitatea acoperirii.

CONSUM ESTIMAT: 10-12 mp/litru/strat, functie de gradul de pregătire şi finisare al suprafetelor, precum si de esenta lemnului utilizat.

TERMEN DE VALABILITATE: 36 luni de la data fabricaţiei, in ambalajul original inchis etans, pastrat in conditiile respectarii prevederilor de ambalare si depozitare.


Tip Produs  Acrilica
Brand  CORAL
Utilizare  Interior, Exterior
Tip Suprafata  Lemn
Ambalaj  0,75 L
Culoare  Incolor
Producator  Romania

CORAL Lac pentru Lemn pe Baza de Apa 0,75 L, Incolor

În stoc
Articol: CL07IC
196 Lei
Autentificați-vă pentru
a adăuga acest produs la lista dvs. de dorințe

Ridicarea de la magazinul nostru este gratuită.

Livrare prin Moldova cu Nova Poshta 

Prin Chișinău comenzile cu valoare totală mai mare de 1000 lei se livrează gratuit.

Mai multe informatii

  • Cash
  • Card
Spre vârf